gunillasbusfamilj

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Logopeden

Av Gunilla Zellman - 18 oktober 2011 21:44

Jepp eftersom elvira föddes med gomspalt går vi hos logoped så hon får hjälp med sitt språk redan från början. Nu har hon och jag varit där 3 gånger om jag inte minns fel. Kan säga som så att efter hennes födsel så mindes jag inte vilka som jag hade träffat där och logopeden var en av personerna som jag träffade när elvira föddes. Snacka om att jag var helt lost i hjärnan. Japp jag var deprimerad kan jag säga. När man blir totalt snuvad på sin förlossning så kan ni nog förstå hur jag kände mig och sen får reda på att barnet har besvärligheter. ja nu redde vi det galant jag och fredrik det vill jag lova. 


aja nu fick jag det lite bearbetat igen. =)


I alla fall sa logopeden att elvira ligger där hon ska ligga när det gäller hennes utveckling i språket. Och även om hon säger bappa eller babba till pappa så gör det inget för hon säger inte ah ah alltså med svalget i stället för att bygga upp lufttrycket med läpparna. Så vi kämpar vidare. Ska bygga upp lite språklådor till min lilla ängel. Göra dem häftiga och mysiga. som logopeden hade gjort. =) 


En annan sak om elvira så fick jag veta att hon är kompis med alla barnen på sin avdelning hon leker med alla. Hon är som sin mor och far vi känner in oss och sen kan vi umgås med allt och alla. =) Idag springer hon in på avdelningen direkt när vi kommer och kollar vilka som är där sen springer ut till mig och säger hej då (dvs jag får en kram och en puss om jag har tur) sen springer hon in och har absolut inte tid och va med mig sen. =)


snart är det ialla fall ladies night det ska bli vääääldigt roligt. =)


kram

 
 
Ingen bild

camilla

20 oktober 2011 20:17

haha vilma är likadan, en kram o en puss sen "hej då mamma" sen går hon hehe...men de känns bra för då vet man att hon känner sig trygg där :)

Gunilla Zellman

20 oktober 2011 21:00

Jepp det är ju det man vet! Men det kändes skumt första gången hon gjorde så. Men glad är jag för det! =) Och ännu roligare är det när hennes kompisar kommer springandes och säger Elvira.... =)

 
Maria

Maria

28 november 2011 18:10

Hej!

Kom hit via en slump. (och då blev jag tvungen att kommentera, typiskt mig) Haha! Men det var ju skönt att det gick bra för Elvira hos logopeden! :)

Kolla gärna in min blogg om du har lust! ;)

Ha det fint!

http://snyggingen.blogg.se

Gunilla Zellman

28 november 2011 20:35

Hej! ja då det är alltid skönt när man får positiva svar. =) NU e det ett halvår till nästa gång vi ska dit. =)

Tack för att du tog dig en titt! =)

ha det gott

 
Maria

Maria

28 november 2011 21:42

Sv: Det är alltid roligt att kolla in i andras bloggar och kanske till och med få några tips eller något annat. :)

Och precis som du säger så är det inte så lätt att få kontakt med andra med LKG, och då är det lite extra roligt om man hittar någon!

Det jag tycker är neggativt med att ha LKG, är att man väldigt lätt kan helt plötsligt få en elak kommentar och många frågor. Visst, det är kul att svara på frågor ibland, då man känner sig lite speciell. Men det får inte bli allt för ofta liksom med frågor och absolut inte någon elak kommentar.. Då blir jag verkligen fundersam på om jag verkligen duger? Sen dehär med talet, det är inte så populärt när man har blivit äldre. ;)

Men de positiva är att vi med LKG får vara med om såååå mycket mer än de som inte har LKG. Även föräldrarna får ju hänga med sina barn på operationer och sånt! :)

Kram!

http://snyggingen.blogg.se

Gunilla Zellman

29 november 2011 22:27

Nej det förstår jag fullt ut! Jag vet när jag berättar att elvira föddes med Gomspalt då säger alla men det syns ju inte. Nej det gör det ju inte eftersom det enbart var inne i hennes mun. Vilket många inte förstår när man säger spalt. Då tänker dem på LKG.

Nej jag kan förstå att det inte är så roligt och få tusen frågor jämt och ständigt på varför man har det man har. Har själv skakningar som gör att folk brukar fråga varför jag skakar. fast jag tycker hellre att dem frågar än att dem bara stirrar och inte säger ett smack. eller vad säger du om det?

Förstår att det är jobbigt med talet när man blir äldre jag hoppas elvira slipper allt för mycket med hennes tal. =) Men det återstår och se. =)

Hehe ja verkligen våran familj har varit med om dubbelt så mycket som mina syskon har varit med om med sina barn. Och ändå föddes det 1 syskonbarn i april och 1 i maj. Men glad är jag för det! Den erfarenheten jag har nu är jag verkligen glad över! Och förhoppningsvis får jag mer positiv erfarenhet med Elviras gomspalt i framtiden. =) Hoppas det är okej att jag följer din blogg!

kram

 
Maria

Maria

30 november 2011 14:25

Ja, jag tycker också att det är bättre att fråga än att stå och stirra ut någon!

Jag hoppas för eran skull att Elvira får ett bra tal så snabbt som möjligt. Så att hon slipper kommentarer utav andra. För ingen är värd att få en elak kommentar av någon.

Hur ofta brukar Elvira gå till sin logoped? :)

Självklart så går det bra att du följer min blogg! Det är bara kul om nån vill följa den. ;) Hihi.

Kram!

http://snyggingen.blogg.se

Gunilla Zellman

30 november 2011 22:00

Ja det hoppas jag också! jag ser på jobbet när det är barn som får problem med talet hur jobbigt dem tycker det är när dem inte blir förstådda och hela den biten också. Jag jobbar på en förskola. Nej verkligen ingen är värd en elak kommentar om ens uttal.

Elvira går till logopeden en gång i halvåret ca.

Hehe vad bra då har du en som följer den nu. =)

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunilla Zellman - 7 april 2019 00:02

Fy i natt vaknade jag av en mardröm. Min andra bror rycktes ifrån mig i min dröm. Det gör så.jävla ont. Och rädslan över att de kanske försvinner. Ja den är hemsk. Har drömt att en av mina systrar också försvinner ifrån mig. Nu hoppas jag att jag sli...

Av Gunilla Zellman - 5 februari 2019 17:33

Idag är det tungt. I somras somnade 2 människor in som fanns i mitt liv. Min svärfar och min ena bror. Idag är en dag då sorgen kommer ifatt mig en sväng och jag inser att de verkligen är borta. Det gör ont. Det är tyvärr livets gång att folk ska läm...

Av Gunilla Zellman - 4 november 2018 14:45

Japp jag erkänner. Jag är beroende av min mobil. Och det värsta är att jag bara slö tittar jag gör inget vettigt ens. Så nu får jag skärpa mig ännu mer. Denna veckan klarade jag målet - att bara vara på telefonen 1.5h på dagen - 1 gång och det var i ...

Av Gunilla Zellman - 21 oktober 2018 22:58

Japp jag funderar på mycket just nu. Men en sak som fungerar för att få hjärnan att slappna av är faktiskt att skriva av mig. Jag vet inte om det är någon som ens läser min blogg men då har jag ett sätt att få utlopp av mina tankar och energin som gå...

Av Gunilla Zellman - 20 oktober 2018 23:54

Oj denna blogg är verkligen inte aktiv. Haha.....   Jag funderar på vad jag kan hitta på som gör att jag mår bra. Något där jag träffar folk varje vecka. jag är med i Joyvoice denna terminen med. Men nånstans inom mig är det inte det riktigt som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards